Staffordshirski bulterier

Avtor Ines86 17/09/2015 0 Komentar(ji) Pasme psov,

Staffordshirski bulterier je prijazen, neustrašen, radoveden in poslušen pes, ki spremlja družino na vsakem koraku.  

 

Značilnosti pasme staffordshirski bulterier

 

Država izvora: Anglija.
Višina 35 – 40 cm.
Teža: 12 – 20 kg.
Barva: vse barve in barvne kombinacije, razen jetrne in črne z ožigi.
Dlaka: kratka, priležna in sijoča. Nezahtevna za vzdrževanje, saj potrebuje le občasno krtačenje in kopanje.
Skupina: III. FCI skupina, sekcija 3, standard št. 76.
Leglo: 4 – 6 mladičkov.
Življenjska doba: 12 – 14 let.
Pogoste bolezni: relativno zdrava pasma. Možne so alergije in kožne bolezni, displazija kolkov in epilepsija.
Življenjski prostor: hiša ali stanovanje. Za pesjak ni primeren, saj ne mara samote poleg tega je tudi občutljiv na nizke temperature.

 

Pogosta imena za staffordshirskega bulterierja: Rufus, Bull, Baby, Ben, Staffie, Spike, Sassy, Bobbi, Misty, Tucker in Andy.
Karakter: prijazen, neustrašen, radoveden in poslušen pes, ki spremlja družino na vsakem koraku.
Inteligenca: zelo inteligenten.
Učljivost: dobro učljiv, vendar je potrebno z vzgojo in šolanjem začeti zelo zgodaj.
Čuvaj: ni dober čuvaj.
Otroci: otroke ima zelo rad in ima visok prag potrpežljivosti. Pravijo, da je tudi sam celo življenje otrok.
Kot prvi pes: ne priporočamo. Za izkušene lastnike.
Zanimivosti o staffordshirskem bulterierju: zelo radi kopljejo luknje, zato je priporočljivo, da poglobite ograje okrog hiše.

 

O pasmi staffordshirski bulterier

 

Staffordshirski bulterier je bil v 19. stoletju ustvarjen za pasje borbe s psi, biki, medvedi in petelini. Ko so pasje borbe prepovedali so se ljudje z njimi zabavali tako, da so jim v ogrado spustili podgane. Nato so stavili kateri pes jih bo v določenem času pobil največ. V tistem času so imeli v angleškem mestu Staffordshire orgomne težave s podganami. Te pse so začeli uporabljati kot varuške za otroke, ki so bili pogosto pogriženi s strani podgan. Danes jih vidimo predvsem v vlogi družinskega psa.

Staffordshirski bulterier je prijazen, neustrašen, radoveden in poslušen pes. Uživa v družbi ljudi in spremlja družino pri vseh njenih opravilih. Po naravi je zelo igriv in mu hitro pade na misel kakšna lumparija. Kot mladiček zelo rad žveči, zato mu ponudite čim več igračk za žvečenje. Na temperament lahko v veliki meri vpliva genska zasnova, zato bodite pri nakupu izjemno previdni. Staffordshirskega bulterierja kupite le pri odgovornih vzrediteljih.

Ta pasma ima prirojeno agresivnost, zato je potrebno z vzgojo in šolanjem začeti zelo zgodaj. Pri vzgoji bodite vztrajni in dosledni in uporabljajte samo pozitivno motivacijo. Na grobost se ne odzove dobro. Ob neprimerni vzgoji je lahko preveč zaščitniški in agresiven do drugih psov.

Staffordshirski bulterier je zelo energičen pes, ki potrebuje veliko gibanja. Z rednimi in razgibanimi sprehodi boste pokurili njegovo energijo in mu omogočili izoblikovanje mišic. Te potrebujejo za značilen izgled in gibanje te pasme. V poletnih dneh gibanje omejite, saj ne prenaša dobro vročine.

 

Priporočamo kvalitetno hrano za staffordshirskega bulterierja

 

Hrana za mladiče: Hrana za pse RONi LB puppy losos in krompir
Akcijska cena na dan (pričakovana teža 20kg, starega 6-12 mesecev) samo: 0,92€/dan  

 

Najboljša hrana za staffordshirskega bulterierja: Hrana za pse RONi Grain free (Losos s šparglji / Puran in brusnice / Jagnjetina z meto)
Akcijska cena na dan (za 20 kg težkega psa): samo 0.91€ /dan

 

Alternativna hrana za staffordshirskega bulterierja: Hrana za pse RONi Losos in krompir
Akcijska cena na dan (za 20 kg težkega psa): samo 0,81 €/dan

 

Vzreditelji staffordshirskih bulterierjev

 

  • Psarna Canis Carnium
  • Psarna Longhill

Pustite komentar

Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php70/sess_592a730e5849574f5bb51b320364bb23, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/tapeforc/public_html/ronitrgovina/system/nitro/core/core.php on line 247Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php70) in /home/tapeforc/public_html/ronitrgovina/system/nitro/core/core.php on line 247Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php70/sess_4d4374b6dddf73f739e17c90b0a0d2f0, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/tapeforc/public_html/ronitrgovina/system/nitro/core/core.php on line 247Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php70) in /home/tapeforc/public_html/ronitrgovina/system/nitro/core/core.php on line 247Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php70/sess_99ee5732878609242465c4a11fc07477, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/tapeforc/public_html/ronitrgovina/system/nitro/core/core.php on line 247Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php70) in /home/tapeforc/public_html/ronitrgovina/system/nitro/core/core.php on line 247Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php70/sess_2cf39c79d53c4c7d7c5295bb23ba370d, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/tapeforc/public_html/ronitrgovina/system/nitro/core/core.php on line 247Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php70) in /home/tapeforc/public_html/ronitrgovina/system/nitro/core/core.php on line 247Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php70/sess_bac9816595b317a993a3b93e9b817e8d, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/tapeforc/public_html/ronitrgovina/system/nitro/core/core.php on line 247Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php70) in /home/tapeforc/public_html/ronitrgovina/system/nitro/core/core.php on line 247Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php70/sess_18d4ab7037e7415000f3a0308e3154d2, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/tapeforc/public_html/ronitrgovina/system/nitro/core/core.php on line 247Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php70) in /home/tapeforc/public_html/ronitrgovina/system/nitro/core/core.php on line 247