Chesapeake bay prinašalec

Avtor Ines86 24/09/2015 0 Komentar(ji) Pasme psov,

Chesapeake bay prinašalec je zvest, pogumen in inteligenten pes, za katerega pravijo, da je najboljši lovec na race.

 

Značilnosti pasme Chesapeake bay prinašalec

 

Država izvora: ZDA.
Višina samec 58 – 66 cm, samica 53 – 61 cm.
Teža: samec 29 – 36 kg, samica 25 – 32 kg.
Barva: odtenki rjave in peščene, mahagonijeva in rdeča.
Dlaka: kratka, gosta, oljnata in valovita (na hrbtu, plečih vratu in ledjih) z gosto in volneno podlanko. Enostavna za nego, saj zadostuje tedensko krtačenje in kopanje po potrebi.
Skupina: VIII. FCI skupina, sekcija 1, standard št. 263.
Leglo: 7 – 8 mladičkov.
Življenjska doba: 10 – 12 let.
Pogoste bolezni: relativno zdrava pasma. Možna je displazija kolkov, zasuk želodca, bolezni oči in motnja strjevanja krvi.
Življenjski prostor: v hiši ali pesjaku. Zelo bo vesel velikega ograjenega vrta.
Karakter: zvest, inteligenten, pogumen in samostojen pes, ki želi ugajati svojemu lastniku.
Pogosta imena za Chesapeake bay prinašalca: Chessie, Gus, Lola, Marly, Hank, Sophie, Willa, Clive, Ducky in Grizz.

 

Inteligenca: zelo inteligenten.
Učljivost: uči se nekoliko počasneje.
Čuvaj: dober čuvaj, saj je zelo teritorialen in zaščitniški.
Otroci: najbolje se razume s starejšimi otroki, ki jih ima zelo rad in je do njih zelo zaščitniški.
Kot prvi pes: ne priporočamo. Za izkušene lastnike.
Znani Chesapeake bay prinašalci: Sailor Boy je bil ljubljenček ameriškega predsednika Roosevelta. Tudi filmski igralec Paul Walker je imel Chesapeake bay prinašalca po imenu Boone. Z njim je zaigral v filmu V nevarni modrini (Into the Blue).
Zanimivosti o Chesapeake bay prinašalcu: značilne za pasmo so njihove oči, ki so zelo svetle, rumenkaste ali jantarjeve barve. Ljubkovalno ga kličejo Chessie. Leta 1964 so Chesapeake bay prinašalca razglasili kot uradnega psa ameriške zvezne države Maryland. Je tudi maskota univerz in njihovih športnih ekip v tej državi. Zanj pravijo, da je med psi najboljši lovec na race.

 

 

 

O pasmi Chesapeake bay prinašalec

 

Chesapeake bay prinašalec izvira iz Amerike, kjer so ga vzredili v psa s posebnimi sposobnostmi in značilnostmi, ki so mu omogočale delo v najslabših vremenskih in vodnih razmerah. Sprva so jih uporabljali predvsem kot prinašalce iz vode. Poleg tega so tudi dobri lovci. Ponekod jih še danes uporabljajo kot lovskega psa. Najbolj so pa znani kot družinski psi. V Sloveniji je ta pasma še precej nepoznana.

Chesapeake bay prinašalec je zvest, inteligenten in samostojen pes, ki si močno želi ugajati svojemu lastniku. Do tujcev in drugih psov zna biti nekoliko zadržan, zato ga že v mladosti spoznajte z različnimi ljudmi, situacijami in okolji. Do drugih psov je lahko v odrasli dobi agresiven, zato ga morate naučiti poslušnosti. Le tako se boste izognili neprijetnim situacijam.

Ta pasma se uči nekoliko počasneje, zato je priporočljivo z vzgojo in šolanjem začeti čim bolj zgodaj. Pri vzgoji je potrebna vztrajnost in doslednost ter pozitivna motivacija. Zelo dobro se odziva na nagrajevanje. Poskušajte se izogniti enolični vzgoji, saj se začne hitro dolgočasiti. Psa naj uči ena oseba, drugi člani družine naj se priključijo k vzgoji kasneje. So zelo samosvoji, zato velikokrat poskušajo delovati po svoji volji in preizkušajo lastnikovo avtoriteto.

Chesapeake bay prinašalec je aktiven pes, ki potrebuje intenzivne in dolge sprehode. Zelo bo vesel če bo lahko z vami tekel ali šel na kak pohod. Obožuje vodo, zato ga kadar je le mogoče peljite plavati. Je izjemen plavalec in med plavanjem uporablja svoj močan rep kot krmilo.  

 

Priporočamo kvalitetno hrano za Chesapeake bay prinašalca

 

Hrana za mladiče: Hrana za pse RONi LB puppy losos in krompir
Akcijska cena na dan (pričakovana teža 20kg, starega 6-12 mesecev) samo: 0,92€/dan

 

Najboljša hrana za Chesapeake bay prinašalca: Hrana za pse RONi Grain free (Losos s šparglji / Puran in brusnice / Jagnjetina z meto)
Akcijska cena na dan (za 20 kg težkega psa): samo 0.91€ /dan

 

Alternativna hrana za Chesapeake bay prinašalca: Hrana za pse RONi Losos in krompir
Akcijska cena na dan (za 20 kg težkega psa): samo 0,81 €/dan

 

Pustite komentar

Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php70/sess_3f4aba368c2951f56df182d46ce59e87, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/tapeforc/public_html/ronitrgovina/system/nitro/core/core.php on line 247Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php70) in /home/tapeforc/public_html/ronitrgovina/system/nitro/core/core.php on line 247Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php70/sess_a1bb1269b356aa66c09bf7ff0338097f, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/tapeforc/public_html/ronitrgovina/system/nitro/core/core.php on line 247Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php70) in /home/tapeforc/public_html/ronitrgovina/system/nitro/core/core.php on line 247Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php70/sess_11dc621612c1f6108fc410af85a3d46d, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/tapeforc/public_html/ronitrgovina/system/nitro/core/core.php on line 247Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php70) in /home/tapeforc/public_html/ronitrgovina/system/nitro/core/core.php on line 247Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php70/sess_9f84004a4c64234bad5cead5b3e49506, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/tapeforc/public_html/ronitrgovina/system/nitro/core/core.php on line 247Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php70) in /home/tapeforc/public_html/ronitrgovina/system/nitro/core/core.php on line 247Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php70/sess_527b923627c44b18c980db7d3282484d, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/tapeforc/public_html/ronitrgovina/system/nitro/core/core.php on line 247Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php70) in /home/tapeforc/public_html/ronitrgovina/system/nitro/core/core.php on line 247Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php70/sess_cb27fa88e8e7ef74b525b4d36d218f68, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/tapeforc/public_html/ronitrgovina/system/nitro/core/core.php on line 247Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php70) in /home/tapeforc/public_html/ronitrgovina/system/nitro/core/core.php on line 247